Kwaliteit en energie

Als Greenwood Building Construction dragen wij kwaliteit hoog in het vaandel. Door onze jarenlange ervaring weten we dat het bouwen van een woning één van de belangrijkste investeringen in een leven is. Daarom zorgen wij er ook voor dat al onze woningen uitgevoerd worden in kwalitatieve materialen, door ervaren personeel, én conform de gevraagde EPB-eisen. Wij bouwen jouw nieuwe thuis dan ook met performant akoestisch en thermisch isolerende eigenschappen. Elk huis wordt uitgerust met een standaard condenserende ketel en radiatoren of vloerverwarming, waardoor een gelijkmatige temperatuur wordt gegarandeerd. Deze manier van verwarmen in combinatie met de juiste manier van ventileren zorgt voor een gezonde leefomgeving.

Zo je wenst bouwen wij nu al graag een BEN-woning voor jou. Een Bijna EnergieNeutrale of BEN-woning wordt de standaard. Een BEN-woning is gebouwd met of onder E-peil 30, terwijl de norm vandaag een woning met E-peil 50 is.

Vanaf 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen aan de BEN-eisen voldoen. Nu al investeren in een BEN-woning biedt alleen maar voordelen:

  • Een korting van 50 % op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar, wat een extra voordeel van gemiddeld 1.000 euro per jaar betekent.
  • Een aanzienlijk lagere energiefactuur
  • Een voordelig BEN-krediet bij bepaalde banken.
  • Een enorme meerwaarde op je woning.

Ik-BEN-meeIk BEN mee! Bouwprofessionelen die nu al BEN-projecten neerzetten of actief promoten, herken je aan het logo ‘Ik BEN mee!’. Ook Greenwood Building Construction engageert zich om BEN-woningen te realiseren.

EPB De Vlaamse overheid wil energiebewust bouwen & verbouwen stimuleren met als doel: een gezonde, comfortabele & betaalbare woning voor iedereen. Daartoe riepen zij het EPB in het leven. De EPB-wetgeving wijst ons de weg aan de hand van een aantal getallen zoals het E-peil. Het E-peil is een maat voor de globale energieprestatie van een woning. Een beetje zoals het energielabel van een koelkast.

Greenwood Building Construction woningen zijn energiezuinig, E50 conform Onze woningen worden energiezuinig gebouwd, waardoor je als trotse eigenaar kan genieten van de onderstaande voordelen:

  • Minder energieverbruik
  • Goede en gezonde binnenlucht
  • Meerwaarde van je woning in de verkoop- en verhuurmarkt
  • Een milieuvriendelijke woning

Hoe lager het E-peil, hoe meer uitgesproken deze voordelen. Zodoende ontstaat er binnen het Vlaamse woningsbestand een soortgelijk onderscheid als bij de koelkast. Van energieverslindende bestaande woningen naar energiezuinige nieuwbouwwoningen vandaag naar bijna energieneutrale woningen (E30).

Energiezuinigheid van een woning De energiezuinigheid van een woning wordt dus niet alleen bepaald door het E-peil van de woning. Veel hangt uiteraard ook af van het aantal bewoners en hun verbruiksgedrag; hoe gaan de bewoners om met energie zoals water, gas en electriciteit? Idealiter gaan de bewoners bewust om met energie, én dit in hun energiezuinige woning!